SOS Koala meer dan 246.000 euro opgebracht

De actie SOS Koala van NPO Zapp is voorbij en de eindstand is bekend. In totaal is er 246.351 euro opgehaald! Dat geld gaat allemaal naar de koala's in Australië.

Kinderen voeren actie

De afgelopen maand hebben veel kinderen meegeholpen met geld inzamelen. Na de grote actiedag in Hilversum was er al meer dan 145.000 euro opgehaald. Daar maakten we toen deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het geld gaat dus allemaal naar koala's in Australië. Door de bosbranden hebben veel dieren het moeilijk. Veel koala's zijn omgekomen en sommige dieren liggen nog in speciale ziekenhuizen.

Boompjes

Met dit geld gaan hulpverleners meer dan 10.000 jonge boompjes planten, zodat koala's straks weer een thuis hebben. Het geld wordt ook gebruikt om gewonde koala's te zoeken met speurhonden en gaat ook naar opvangcentrums voor gewonde dieren.

npozapp
Dit hadden we nooit durven dromen: €246.351,- voor Zapp Your Planet: SOS Koala!!! 😱 Thanks thanks thanks 🙏🏻 Een ongelooflijk bedrag dankzij jullie acties 🥳 #ZappYourPlanet #SOSKoala #Zapp #NPOZapp #Australie

Bekijk ook