President van Mexico komt maar niet van peperduur vliegtuig af

Een opmerkelijk verhaal uit Mexico. De president van het land heeft een super luxe vliegtuig met chique stoelen en grote tv-schermen. Aan boord is zelfs een badkamer met een bad. Maar hij wil ervan af! Het vliegtuig werd gekocht door de vorige president, maar de garage en het onderhouden van het toestel kost de regering veel geld.

Loterij

Omdat veel mensen in Mexico arm zijn, was er veel kritiek op de regering en hun dure vliegtuig. Daarom had de president iets bedacht: een loterij! Mensen konden een lot kopen en daarmee zou het vliegtuig te winnen zijn:

Door dat idee moesten veel Mexicanen lachen. Wat moeten wij met zo'n luxe vliegtuig? zeiden ze. Op Twitter en Instagram maken mensen er grappen over. Deze man schrijft: Als ik 'm win, zet ik het vliegtuig bij mijn buurman in de tuin!

LUIS

@78luisin78

Ya estoy viendo donde estacionar el #AvionPresidencial ahora que me lo gane! Qué nervios! https://t.co/qCkOydYkhv

Afbeelding bij tweet

17 januari 202020:38

Door alle grappen besloot de president dat het vliegtuig toch niet wordt verloot. Hij probeert het toestel nu te verkopen of te verhuren aan rijke zakenmensen. Hier kan je zien hoe het vliegtuig er vanbinnen uitziet:

Zo ziet de slaapkamer van het vliegtuig eruit
Luxe stoelen met kristallen schermen in de cabine
Dit is de badkamer van het vliegtuig