Sjinkie Knegt gaat weer wedstrijd-schaatsen na ongeluk met brand

Schaatser Sjinkie Knegt doet dit weekend voor het eerst weer mee aan een shorttrack-wedstrijd. Bij die sport moet je zo snel mogelijk schaatsen op een hele kleine schaatsbaan. Sjinkie heeft 13 maanden lang niet kunnen racen door een heftig ongeluk.

Ongeluk

Vorig jaar liep Sjinkie ernstige brandwonden op toen hij zijn houtkachel aan wilde steken. Het duurde een jaar voordat hij weer helemaal beter was. De schaatser heeft nooit de hoop verloren.

Het heeft lang geduurd, maar ik ben heel erg blij dat ik nu weer mag racen.

Sjinkie Knegt

De wedstrijd waar hij aan mee gaat doen is de wereldbekerfinale in Dordrecht. Sjinkie kon niet meedoen aan de kwalificaties, waardoor hij officieel niet mee mag doen aan de finales. Maar er is speciaal voor hem een uitzondering gemaakt.

Medailles

Sjinkie is een van de bekendste Nederlandse schaatsers. In totaal won hij op kampioenschappen al 33 medailles, waarvan 16 gouden.

Vorig jaar ging onze verslaggever Milou bij de schaatser langs met jullie vragen. Dit filmpje kan je hieronder terugzien.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een paar weken na het ongeluk hebben we ook een video over Sjinkie gemaakt. Hierin vertelt hij emotioneel wat er precies is gebeurd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.