Nederlands cruiseschip vast vanwege angst voor corona

Nederlands cruiseschip vast vanwege angst voor corona

Het Nederlandse cruiseschip de Westerdam mag niet aanleggen in een haven van Thailand. De Thaise regering is bang voor het corona-virus. Niemand aan boord is besmet met het virus, maar toch is het schip geweigerd.

Aan boord zijn zo'n 1500 mensen, onder wie ongeveer 90 Nederlanders. De Westerdam was naar Thailand gevaren, omdat het schip in drie andere landen ook niet aan mocht leggen.

De Nederlandse Flip Knibbe zit met zijn vrouw en zoon al acht dagen op het schip.

Iedereen is rustig en er zijn zelfs mensen die het prima vinden. Maar wij willen er zo snel mogelijk af.
Flip Knibbe

Flip hoeft zich trouwens niet te vervelen. Op de cruise mogen ze overal komen en alle winkels en restaurant op het schip blijven open.

Het entertainmentprogramma gaat door. Vanavond is het toevallig Hollandse avond.
Flip Knibbe

De Thaise regering heeft beloofd brandstof, medicijnen en voedsel naar het cruiseschip te brengen. Passagiers balen, want ze hoopten via Thailand naar huis te kunnen. Sommigen hadden zelfs al een vlucht geboekt.

Yokohama

Bij de Japanse stad Yokohama ligt een ander cruise-schip stil voor de kust. Op dat schip zijn wel mensen besmet met het corona-virus. Aan boord zijn ongeveer 3700 mensen, onder wie vijf Nederlanders. Alle mensen aan boord zitten in quarantaine. Dat betekent dat ze de hele tijd op hun kamer moeten blijven.