Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Steeds meer kleren zijn van duurzaam katoen

Steeds meer kledingmerken gebruiken katoen dat op een goede manier is gemaakt. Bij het maken van het katoen wordt dan rekening gehouden met het milieu en mensen die er aan meewerken krijgen een eerlijke prijs.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Natuur Fonds en andere organisaties. Maar de onderzoekers zijn ook kritisch: er zijn nog steeds kledingwinkels en merken die er niet op letten.

Veel kleding wordt gemaakt van katoen. Dat is een stof die gemaakt wordt van de katoenplant. Er is veel water nodig om die plant goed te laten groeien en vaak worden er chemische middelen gebruikt. Die zijn niet goed voor het milieu.

De onderzoekers keken welke merken het beste katoen gebruiken. Dat is katoen waarbij er minder water en chemische middelen worden gebruikt. En waar boeren en kledingmakers beter betaald krijgen.

Top 3

Volgens de onderzoekers doet kledingmerk Adidas dat het beste. Daarna komen de stoffen van Ikea en van H&M.

Of een kledingmerk goed katoen gebruikt is soms lastig te zien. Bijvoorbeeld als er niet bij staat waar de katoen vandaan komt. Ook is de kleding van deze merken soms duurder dan in andere winkels. Wat vind jij: is het belangrijk hoe kleding wordt gemaakt of is vooral de prijs belangrijk?

656
Kleding moet goedkoop zijn.
Eens56.2%
Oneens43.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken