Minder vervuiling tijdens carnaval door eetbare confetti

Confettikanonnen en partypoppers op je carnavalswagen. Het ziet er hartstikke feestelijk uit, maar de natuur vindt al die kleine plastic snippers geen feest. Een groot deel van de confetti blijft op straat liggen of komt in het water terecht en dat is slecht voor het milieu.

Daar hebben ze in Brabant iets op bedacht: eetbare confetti. De bedenker gebruikt resten van snoeppapier en maakt er confetti van. De snoeppapier-fabriek zou deze resten anders weggooien.

Aardappelzetmeel

De eetbare confetti is gemaakt van aardappelzetmeel, water, olie, zoetstof en kleurstof. Daardoor lost het na een regenbui op in de natuur. Het is dus niet slecht voor het milieu.

Je zou ook confetti kunnen maken van bloemblaadjes, maar dat kost wel veel tijd. Of meel strooien. Al wordt dat denk ik ook een vieze boel.
Ida van Esch, bedenker van de eetbare confetti

Vorig jaar verboden een paar gemeenten al plastic confetti. In andere gemeenten waren er nog geen regels voor.