Nederlandse passagiers cruiseschip aangekomen in Nederland

39 Nederlandse passagiers van cruiseschip Westerdam zijn geland op vliegveld Schiphol. De toeristen zaten de afgelopen dagen vast in het Aziatische land Cambodja. Ze mochten daar eerder niet weg omdat iemand op het cruiseschip besmet was met het corona-virus.

Toen de passagiers in Nederland aankwamen zijn ze nog een keer getest op het corona-virus. Niemand is besmet. Toch worden ze de komende twee weken nog goed in de gaten gehouden.

Niet mogen aanleggen

Het Nederlandse cruiseschip kwam twee weken geleden in de problemen toen het probeerde aan te leggen in Japan. Dat mocht niet uit angst voor het corona-virus. Daarom voer het schip naar andere landen in Azië om te kijken of het daar mocht aanleggen. Niemand was op dat moment ziek, maar toch werd het schip steeds geweigerd.

Cambodja gaf vorige week wel toestemming. Een paar uur na het aanleggen werd ontdekt dat toch één iemand op het schip besmet was met het virus.De passagiers die toen nog aan boord waren van het cruiseschip moesten daardoor nog een paar dagen blijven om getest te worden op het virus.