Daragh (10) vraagt Liverpool-coach om expres te verliezen

Daragh van 10 uit Ierland is groot fan van de voetbalclub Manchester United. Het liefst wil hij dat zijn club kampioen wordt. Maar, om kampioen te worden zou het wel fijn zijn als voetbalclub Liverpool wat wedstrijden gaat verliezen.

De jonge voetbalfan besloot een brief te schrijven aan de coach van Liverpool, met de vraag of hij alsjeblieft wil stoppen met winnen. Wat hij niet verwachtte, is dat de coach een brief terugstuurde.

Helaas kunnen we niet expres verliezen. Gelukkig voor jou hebben we al eerder wedstrijden verloren en we zullen er ook nog meer verliezen. Dat is nou eenmaal voetbal.
Liverpool-coach Jürgen Klopp

In de brief schreef de coach ook dat hij het erg leuk vond dat Daragh hem een brief stuurde. Hij vindt het mooi dat de Manchester United-fan zoveel passie heeft voor voetbal.

Aan het einde van de brief zegt hij nog dat de twee clubs wel rivalen zijn, maar ze hebben ook respect voor elkaar. Voor de coach is dat heel belangrijk bij voetbal.

De hele brieven

Hieronder zie je de hele brief van Daragh en het antwoord van Jürgen Klopp erop. Let op: ze zijn in het Engels geschreven.

Ocean FM Sport

@oceanfmsport

Daragh Curley is a 10-year-old Man Utd fan from Letterkenny. Here's his letter to Liverpool manager Jurgen Klopp, asking them to stop winning so many matches. And here's Klopp's reply to him... https://t.co/YpjssANccq

Afbeelding bij tweet

20 februari 202020:45

The Away Fans

@theawayfans

A 10 year old Manchester Utd fan sent Jurgen Klopp asking him to stop winning games with Liverpool. His response was top class. 👏#LFC #MUFC https://t.co/QYFOgB0Uri

Afbeelding bij tweet

21 februari 202008:37