Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meer mensen besmet met corona-virus in Italië

In Italië zijn steeds meer zorgen over het corona-virus. Inmiddels is van 132 mensen bekend dat ze besmet zijn. Twee mensen zijn in Italië aan het virus overleden.

Wereldwijd blijft het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus ook stijgen. Er zijn nu ruim 78.000 mensen met het virus. Zo'n 23.000 zieken zijn inmiddels weer hersteld.

De Italiaanse regering neemt maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. Zo gaan steden en dorpen waar zieke mensen wonen op slot. De mensen die daar wonen mogen het gebied niet in of uit.

Voetbal

Scholen en winkels zijn gesloten. Mensen moeten zo veel mogelijk binnen blijven. Verder zijn sommige voetbalwedstrijden op het hoogste niveau in Italië afgelast.

Carnaval

Ook sommige grote evenementen zijn gestopt. Zo gaat de beroemde viering van carnaval in Venetië niet door. Daar komen normaal tienduizenden mensen op af.

Carnavalvierders begeleid door politie in de straten van Venetië
EPA