Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mila (10) zit vast in het corona-hotel op Tenerife

Honderden toeristen in een hotel op het Spaanse eiland Tenerife zitten vast. Ze moeten binnen blijven omdat het corona-virus bij een paar gasten is ontdekt. De Nederlandse Mila van 10 jaar is in het hotel en mag haar kamer niet uit.

Mila is samen met haar moeder en oma op vakantie. Na een paar dagen zon en strand, kreeg ze het slechte nieuws te horen.

Ik wil heel graag naar buiten, maar dat doe ik niet. Want ik ben bang dat ik dan sneller het virus krijg.

Mila

Eten krijgen ze iedere dag in een plastic zak. 's Ochtends bestaat dat uit een broodje met smeersels, sap, twee donuts, een koekje, een cracker en een pakje drinken. Daar bewaren ze dan een deel van, want het avondeten komt soms pas om 23:00 uur.

Niet ziek

Ondertussen houden ze goed in de gaten dat ze niet ziek worden en nemen ze twee keer per dag hun temperatuur op. Er lijkt op dit moment niets aan de hand en Mila voelt zich hartstikke goed.

Maar echt veel te doen is er natuurlijk niet.

Ik ben een beetje aan het chillen. Dan ga ik op YouTube filmpjes kijken of muziek luisteren.

Mila

Waarschijnlijk moet Mila voor de zekerheid nog een hele tijd in de hotelkamer blijven. Dat betekent ook dat ze volgende week niet naar school kan. En dat vindt Mila jammer, want na een paar dagen in een hotelkamer heeft ze best wel zin om weer naar school te gaan.

Bekijk ook