Alle Japanse scholen dicht vanwege corona

Vanaf volgende week gaan alle basisscholen en middelbare scholen in Japan dicht. De maatregel wordt genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In het land zijn tot nu toe zo'n 900 mensen besmet.

Japan is niet de eerste plek waar scholen dicht zijn. Ook in een aantal Italiaanse steden zijn de scholen dicht en in China gaan zo'n200 miljoen kinderen al weken niet meer naar school. Ze krijgen online les. Vanavond zie je daar meer over in de uitzending en de Jeugdjournaal-app.

Komt het naar Nederland?

Jullie hebben veel vragen over het corona-virus. In de volgende video beantwoorden we de meest gestelde vragen. Kan het naar Nederland komen? Hoe gevaarlijk is het virus? En is er al een medicijn?

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Nederland is het virus dus niet ontdekt. Het is een van de weinige Europese landen zonder corona-besmettingen. Dokters zeggen wel dat ze goed voorbereid zijn, als het hier wordt ontdekt.

In andere landen hebben Nederlanders wel met het virus te maken. Zo zit Mila van 10 jaar vast in een hotel op het Spaanse eiland Tenerife. Bij andere gasten in het hotel is het virus ontdekt en daarom moet iedereen voor de zekerheid binnen blijven. In de volgende video vertelt ze hoe dat is:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wil je meer weten over corona? Benjamin maakte er deze video over:

Uitgezocht over corona