Twee Nederlanders besmet met corona-virus

Twee Nederlanders besmet met corona-virus

In Nederland zijn twee mensen met het corona-virus besmet.

Eerste patiënt

Een van de patiënten is een man in Tilburg. Hij ligt sinds woensdag in een afgesloten ruimte in een ziekenhuis, waar hij geen andere mensen kan besmetten. Volgens de burgemeester van Tilburg gaat het naar omstandigheden goed met hem.

De man is kort geleden in het noorden van Italië geweest. Daar hebben meer mensen het virus. Daarom is hij zelf naar het ziekenhuis gegaan om getest te worden.

Uit de test kwam naar voren dat de man besmet is met het virus. Volgens gezondheidsdeskundigen is de kans groot dat de man in Italië is besmet.

Carnaval

Volgens verschillende media zou de man 56 jaar zijn en wonen in Loon op Zand. Volgens inwoners van die plaats heeft de man begin deze week carnaval gevierd. Daarom wordt onderzocht waar de man de afgelopen tijd allemaal is geweest, met wie hij contact heeft gehad en of hij mensen heeft aangestoken.

Tweede patiënt

Ook een vrouw uit Amsterdam is besmet met het virus, nadat zij in Italië is geweest. Zij moet de komende tijd thuisblijven en mag geen contact hebben met andere mensen.

Wil jij reageren op het nieuws over corona in Nederland?

Deze stelling is gesloten