Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onderzoek: veel kinderen maken zich zorgen over corona

7 op de 10 kinderen maken zich zorgen over het corona-virus. Dat blijkt uit een onderzoek van het Jeugdjournaal. 60 procent maakt zich een beetje zorgen en 10 procent is er zelfs heel erg bezorgd over.

Volgens deskundigen zijn die zorgen trouwens niet nodig. Er zijn maar weinig kinderen die ziek worden door het virus. Het is wel gevaarlijk voor oudere mensen die al ziek zijn.

Maatregelen

Ook worden er veel maatregelen genomen om te zorgen dat zo min mogelijk mensen ziek worden. Mensen die besmet zijn moeten binnen blijven en wie contact met hen had, wordt onderzocht.

Ook staan op veel plekken extra spullen om je handen te wassen. En op sommige scholen geven ze elkaar geen hand meer. Wat vind jij daarvan? Reageer op de stelling:

1249
Het is goed dat er veel maatregelen worden genomen tegen het corona-virus.
Eens87.9%
Oneens12.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

In het onderzoek laten kinderen ook weten dat ze het nieuws over corona volgen (86 procent) en er met anderen over praten (79 procent).

Bekijk ook