Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Bosbranden in Australië veroorzaakt door klimaatverandering'

De bosbranden in Australië zijn ontstaan door klimaatverandering. Dat blijkt uit een groot onderzoek. Volgens de onderzoekers is de kans groot dat in de toekomst de bosbranden nog extremer worden.

Veel mensen dachten al dat de branden te maken hadden met klimaatverandering en dit onderzoek heeft dat bewezen. Ook Nederlandse deskundigen hielpen met het onderzoek. Ze zien dat er nog evenveel regen valt in Australië als eerdere jaren, maar er zijn wel langere periodes van extreme hitte.

Hoe is het nu in Australië?

Op social media kregen we veel vragen over hoe het nu gaat met de bosbranden in Australië. De meeste bosbranden zijn gedoofd en de natuur kan zich weer herstellen. Dat is goed nieuws, maar de Australiërs zijn nog niet tevreden.

De meeste Australiërs maken zich alweer zorgen over het volgende bosbranden-seizoen. Ze vinden dat de regering te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan.

Eva Gabeler, correspondent Australië

Correspondent Eva Gabeler, die voor de NOS in Australië werkt, vertelt erover in de video hierboven.