Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Floyd en Zaza zitten thuis, omdat hun broer is besmet

Mensen die besmet zijn met het corona-virus moeten in quarantaine. De broer van Floyd en Zaza is een van hen. En omdat hij ziek is, zit het hele gezin in thuis-isolatie. Dat betekent dat ze thuis moeten blijven en dat niemand naar binnen mag.

Zelf is Floyd niet ziek, maar het zou kunnen dat hij wel besmet is door zijn broer. Daarom is nu gekozen voor deze aanpak. Hij kreeg het vrijdag te horen toen hij op school zat.

De directeur heeft me uit de klas gehaald en toen moest ik meteen naar huis toe. Dat was wel jammer, want ik had een feestje.

Floyd

Floyd is niet echt bang om zelf ziek te worden en volgens artsen hoeft hij zich daar ook weinig zorgen over te maken. Corona is voor kinderen namelijk niet heel gevaarlijk. Voor de zekerheid wordt alles goed in de gaten gehouden door artsen.

De komende twee weken blijft Floyd daarom binnen met zijn gezin. Ze vervelen zich nog niet en er wordt eten gebracht. Floyd is zijn vrienden ook heel dankbaar. Die brachten een extra Playstation langs!

Bekijk ook