Superstrenge regels voor Italianen en 264 besmettingen in Nederland

Superstrenge regels voor Italianen en 264 besmettingen in Nederland

Zo'n 16 miljoen mensen in het noorden van Italië moeten zich aan strenge regels gaan houden. Ze mogen niet reizen en onder andere zwembaden, musea, bioscopen en scholen gaan dicht.

Corona

De maatregelen worden genomen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Na China is Italië het land met de grootste problemen door het virus. Gisteren kwamen er zo'n duizend besmettingen bij. In Italië hebben bijna 6000 mensen het virus.

Ook huwelijken en begrafenissen mogen niet doorgaan in het gebied. De Italianen mogen nog wel naar buiten, maar moeten afstand houden. De strenge regels gelden ook voor de beroemde steden Milaan en Venetië.

In Nederland zitten een paar honderd mensen in isolatie. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn, of omdat ze een ziek familielid hebben. Floyd en Zaza weten er alles van. Zij zitten de komende twee weken thuis, omdat hun broer het corona-virus heeft:

Floyd en Zaza zitten thuis, omdat hun broer is besmet

Hier zijn op dit moment dus 265 mensen ziek en kan het gewone leven gewoon doorgaan.

Toch worden er op sommige plekken maatregelen genomen. Mensen in Brabant die zich ziek voelen, moeten thuisblijven en ook op het sportveld zijn veel kinderen extra voorzichtig. Je ziet er meer over in de volgende video:

Corona-maatregelen op het sportveld: wel of geen hand?