Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ruim 10.000 kinderen in Brabant niet naar school

Brabanders moeten extra voorzichtig zijn vanwege het corona-virus. Dat zegt het RIVM. Veel kinderen vragen zich daarom af of ze nog wel naar school kunnen. Het antwoord in de meeste gevallen is: ja! Toch bleven meer dan 10.000 kinderen vandaag thuis.

De meeste scholen in Brabant waren gewoon open, maar kinderen van aardig wat groepen moesten wel thuisblijven. Niet omdat er besmettingsgevaar is, maar omdat veel meesters en juffen zich voor de zekerheid ziek hebben gemeld. Een school in Geldrop ging om die reden zelfs helemaal dicht.

Brabanders die zich een beetje ziek voelen, moeten voor de zekerheid thuisblijven. Dat advies van het RIVM geldt voor mensen die hoesten, verhoging hebben of zich verkouden voelen.

In heel Nederland hebben op dit moment 321 mensen het corona-virus, maar het advies is er niet voor andere provincies.

Dat komt doordat van de meesten bekend is waardoor ze ziek zijn geworden. Zij zijn bijvoorbeeld in Noord-Italië op vakantie geweest of zijn aangestoken door een familielid met de ziekte. Bij een aantal mensen in Brabant is de oorzaak niet duidelijk, daarom zijn ze in die provincie extra voorzichtig.

Andere landen

In een aantal andere landen zijn wel veel scholen dicht. Waarom maakt Nederland andere keuzes? Vorige week maakten we daar deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook