Duitsland gaat kinderen uit vluchtelingenkampen opvangen

Duitsland wil kinderen gaan opvangen die nu in Griekse vluchtelingenkampen wonen. Dat is besloten bij een belangrijk overleg tussen politici van het land.

Het gaat om kinderen jonger dan 14 jaar die zonder ouders reizen, en kinderen die heel erg ziek zijn. Voor ongeveer 1500 kinderen uit vluchtelingenkampen is een opvangplek nodig. Het is niet bekend hoeveel er naar Duitsland mogen.

In landen in het Midden-Oosten zoals Syrië en Irak is al jaren oorlog. Tienduizenden mensen uit deze landen vluchten daarom via buurland Turkije naar Griekenland. Dat doen ze omdat het in Europa een stuk veiliger is en omdat er een grotere kans op een goed leven is.

De vluchtelingenkampen in Griekenland zijn overvol. Vooral op het eiland Lesbos zijn veel vluchtelingen. In het grootste kamp daar zitten ongeveer 20.000 mensen. Dat is veel meer dan er eigenlijk in kunnen. Vorige week maakten we daar deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook