Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het gaat goed met de wolven in Nederland

Er leven nu al 7 wolven in Nederland. Ze leven al een paar jaar op de Veluwe, en nu lijkt het erop dat ze ook in Drenthe hun plek hebben gevonden. Daar zijn wolvensporen gevonden, en veel schapen gedood. Uit onderzoek bleek dat een wolf dit had gedaan.

Als het dier 6 maanden op dezelfde plek blijft, heeft de wolf volgens onderzoekers een vaste plek gevonden. De wolf die in Drenthe rondloopt, is daar nu 4 maanden. Het is dus nog 2 maanden afwachten en we weten of de wolf zich er echt helemaal thuis voelt.

Wolven in Nederland

De eerste wolf in Nederland werd in 2015 gespot. Dit was voor het eerst in 150 jaar. In de jaren daarna zijn er meer wolven gezien. De meesten zwerven rond en leven niet vast in een natuurgebied.

Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een mannetje en dat is bijzonder. Meestal zijn het namelijk vrouwtjes die zich als eerste in een nieuw gebied vestigen en komt het mannetje daar later bij. In Drenthe gaan ze daarom onderzoeken of er niet ergens ook een vrouwtjeswolf zit.

Bekijk ook