Veel hartjes voor Billie Eilish na speech over haar lichaam

Billie Eilish krijgt op social media veel liefde omdat ze iets opvallends deed tijdens een concert. Aan het eind begon een video waarin Billie langzaam haar kleding uitdeed. Ondertussen praat ze tegen haar fans over haar lichaam en kleding.

Met haar speech wil ze vertellen dat ze boos is op journalisten en belangrijke mensen in de muziekwereld. Die hebben volgens Billie te veel kritiek op het uiterlijk van beroemde vrouwen en meisjes. Bijvoorbeeld op hun gewicht of hoe ze zich kleden.

Die mensen hebben ook kritiek op Billie, want de zangeres draagt graag hele wijde kleding. Billie is dat zat, en wilde daar iets van zeggen.

Ik voel je staren, je afkeuring. Als ik draag wat comfortabel is, ben ik geen vrouw. Als ik minder kleding draag, ben ik een slet.

Billie Eilish

In deze video is de speech te zien. Helaas is het beeld en geluid niet altijd goed te zien en te horen:

Video van Billie Eilish

Als Billie alleen nog haar bh aan heeft, zakt ze weg in een zwarte vloeistof. Als laatste zegt ze: "Jouw mening is niet mijn verantwoordelijkheid."

Veel fans zijn blij dat Billie hierover praat. Een paar maanden geleden vertelde de zangeres in interviews dat ze het soms erg moeilijk had met zichzelf. Dat kwam door veel negatieve reacties op social media en van journalisten. Door deze video wil ze laten zien dat ze sterk is en dat ze zich niks wil aantrekken van wat andere mensen zeggen over haar.

Bekijk ook