Veel extra maatregelen tegen corona, scholen blijven open

Veel extra maatregelen tegen corona, scholen blijven open

Premier Rutte heeft vanmiddag extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Scholen blijven open, maar alle evenementen waar meer dan 100 mensen komen, zijn afgelast. De regels gaan nu in en gelden sowieso tot en met het einde van maart.

Dat betekent dat sportwedstrijden niet doorgaan en bijvoorbeeld ook concerten, festivals en theatervoorstellingen niet.

Scholen

Scholen blijven voorlopig gewoon open. Dat is zo, omdat er volgens deskundigen mensen niet snel besmet raken op school. Ook zegt premier Rutte dat het sluiten van scholen een heftig besluit is voor de rest van Nederland. Als scholen dicht gaan, moeten ouders thuisblijven en kunnen ze niet werken.

Die werken op plekken waar we ze heel hard nodig hebben, zoals in het ziekenhuis, bij de brandweer of de GGD.
Premier Rutte

Minister Bruins van Medische Zorg zegt dat mensen thuis moeten blijven als ze last hebben van klachten als verkoudheid, hoesten en koorts. Ook raadt hij mensen aan om deze maand niet langs te gaan bij oudere of zwakke mensen.

Genezen

Tot nu toe zijn er vooral volwassenen besmet met het corona-virus. De ziekte is vooral gevaarlijk voor oudere mensen die al verzwakt zijn. De meeste mensen worden gewoon weer beter.

In Nederland zijn tot nu toe 804 mensen getest die het virus hebben. 10 mensen zijn aan het virus overleden.

Weer beter

Kinderen kunnen het ook krijgen, maar die worden niet zo ziek. Jasper van 13 had het virus maar is nu weer beter. Wij spraken hem gisteren via Skype:

Jasper had corona maar is weer beter

In deze video, van een tijdje geleden, zetten we alle tips om niet ziek te worden op een rijtje. Bijvoorbeeld goed je handen wassen:

Deze vragen stelden jullie over Corona

Wil jij reageren op het nieuws over nieuwe maatregelen tegen corona?

Deze stelling is gesloten