Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Alle scholen in Nederland gaan tot en met 6 april dicht

Maandag gaan alle basisscholen en middelbare scholen in Nederland dicht. Dat heeft premier Rutte besloten na overleg met organisaties in het onderwijs. De maatregel wordt genomen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan en duurt tot en met 6 april.

Premier Rutte zei donderdag nog dat de scholen juist open moeten blijven, maar dit weekend bleek dat veel scholen zelf dicht willen. Ook waarschuwen veel deskundigen dat Nederland strengere maatregelen moet nemen. Het kabinet heeft dat dus nu ook gedaan.

2156
Het is goed dat alle scholen dichtgaan.
Eens80.3%
Oneens19.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Veel schooldirecteuren en leraren willen wel helpen met de opvang van kinderen. Dat zou kunnen betekenen dat kinderen van bijvoorbeeld agenten en brandweermensen wel op school terechtkunnen. Daardoor kunnen ouders hun belangrijke werk blijven doen. Dat geldt ook voor kinderen van mensen die in een ziekenhuis of een supermarkt werken.

Ook sportclubs, kinderopvangplekken, restaurants en cafés gaan voor de zekerheid dicht.

Vandaag is er een speciaal Jeugdjournaal dat helemaal over corona gaat. Daarin beantwoorden we zo veel mogelijk van jullie vragen over het virus.

Bekijk ook