Over de hele wereld lieve acties door alle corona-maatregelen

Over de hele wereld lieve acties door alle corona-maatregelen

Door het corona-virus zijn niet alleen in Nederland veel dingen dicht, ook in andere landen moeten mensen thuisblijven. Vervelend, maar het zorgt ook voor bijzondere momenten.

Tegenover een ziekenhuis in Amsterdam hebben mensen een spandoek opgehangen om het personeel dat aan het werk is te steunen. Ook was er gisteravond in verschillende landen een groot applaus te horen. Mensen klapten op balkons voor mensen die aan het werk zijn, om ze zo te bedanken voor alles wat ze doen. Zoals in Griekenland en Spanje:

Konidis

@panoskonidis

In Greece people applause and clap their hands for the doctors who help everyone who has the Corona Virus at night from their homes. Amazing !!! #coronavirus #cpronavirusgreece #COVID19greece #Greece #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #CoronavirusOutbreak https://t.co/CGF19C5dXv

Afbeelding bij tweet
Afspelen

15 maart 202020:17

Belén Carrasco Rodríguez

@93Bcr

The entire #Spain is giving healthcare workers the applause they deserve. So proud of my people 🇪🇸❤️ Missing home more than ever #AplausoSanitario #Corona #COVID2019 https://t.co/rsUfLM3VVb

Afbeelding bij tweet
Afspelen

14 maart 202022:36

Veel mensen proberen elkaar te helpen. Via #coronahulp bieden ze aan voor mensen boodschappen te doen of op kinderen te passen, als ze dat zelf niet kunnen doen. Ook in Nederland hebben mensen het idee om vanavond om 20.30 uur een applaus te geven aan hulpverleners. Op Instagram delen ze een oproep: