Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Over de hele wereld lieve acties door alle corona-maatregelen

Door het corona-virus zijn niet alleen in Nederland veel dingen dicht, ook in andere landen moeten mensen thuisblijven. Vervelend, maar het zorgt ook voor bijzondere momenten.

Tegenover een ziekenhuis in Amsterdam hebben mensen een spandoek opgehangen om het personeel dat aan het werk is te steunen. Ook was er gisteravond in verschillende landen een groot applaus te horen. Mensen klapten op balkons voor mensen die aan het werk zijn, om ze zo te bedanken voor alles wat ze doen. Zoals in Griekenland en Spanje:

Konidis
@panoskonidis
In Greece people applause and clap their hands for the doctors who help everyone who has the Corona Virus at night from their homes. Amazing !!! #coronavirus #cpronavirusgreece #COVID19greece #Greece #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #CoronavirusOutbreak
2 jaar geleden
Belén Carrasco Rodríguez
@93Bcr
The entire #Spain is giving healthcare workers the applause they deserve. So proud of my people 🇪🇸❤️ Missing home more than ever #AplausoSanitario #Corona #COVID2019
2 jaar geleden

Veel mensen proberen elkaar te helpen. Via #coronahulp bieden ze aan voor mensen boodschappen te doen of op kinderen te passen, als ze dat zelf niet kunnen doen. Ook in Nederland hebben mensen het idee om vanavond om 20.30 uur een applaus te geven aan hulpverleners. Op Instagram delen ze een oproep:

Bekijk ook