Kindertelefoon veel gebeld: 'Belangrijk als kinderen hun zorgen kunnen delen'

Kindertelefoon veel gebeld: 'Belangrijk als kinderen hun zorgen kunnen delen'

Veel kinderen maken zich zorgen over het corona-virus. Dat merken ze ook bij De Kindertelefoon. Zij hebben per dag zeker 1500 gesprekken met kinderen die bezorgd zijn en veel vragen hebben.

Zo zijn sommige kinderen bang om het virus te krijgen of dat iemand die zij kennen het krijgt. Andere kinderen hebben vragen over hoe het nou moet met school. Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen om toetsen, examens en vakanties.

De Kindertelefoon is blij als kinderen bellen. Zij beantwoorden vragen en proberen kinderen gerust te stellen.

Het is belangrijk dat kinderen hun zorgen kunnen delen en hier met iemand over kunnen praten. Met De Kindertelefoon kunnen ze over alles praten.
Roline de Wilde, directeur van de Kindertelefoon

Er zijn ook kinderen die school en hun hobby's missen. Zij vertellen aan De Kindertelefoon dat ze zich vervelen of soms eenzaam voelen.

Meer spanningen in huis

Veel kinderen zijn nu de hele dag thuis, vanwege de maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Voor kinderen met een lastige situatie thuis is dat extra vervelend.

De spanningen in huis kunnen op dit moment hoger oplopen. Even weg vanwege school of sport kan nu niet meer.
Roline de Wilde, directeur van De Kindertelefoon

Alle kinderen die te maken hebben met ongerustheid, stress, verveling, vragen of problemen kunnen bij De Kindertelefoon terecht. Volgens hen is het belangrijk dat je er niet mee blijft zitten.