Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo ging de eerste week zonder school

Niet met je vrienden in de klas, je leraar geeft les via YouTube en huiswerk maken met je broer of zus. De eerste week niet naar school zit erop.

Eind vorige week besloot premier Rutte om alle scholen in Nederland te sluiten tot en met 6 april. De maatregel werd genomen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

Online-les

Ondanks dat de scholen dicht gingen, konden de meeste scholieren wel gewoon doorgaan met hun schoolwerk. Met programma's, apps en video's van je leraar op YouTube kon het thuiswerken beginnen!

Dat ging alleen niet altijd helemaal soepel. Sommige kinderen konden op de online programma's niet inloggen of de apps werkten niet. Er openden veel meer kinderen dan normaal tegelijk de programma's. Dat kon het systeem niet aan.

Op een bepaald tijdstip werden er 7.000 quizvragen per seconde beantwoord. Dat is echt veel meer dan normaal.

Tijntje Louwers van Squla

Sommige kinderen hebben thuis ook geen laptop of tablet om mee te werken. De minister van Onderwijs maakte vandaag bekend dat hij geld wil uitgeven om dat probleem op te lossen.

Gym?

Kinderen bleven deze week niet alleen binnen achter hun scherm zitten, maar ze gingen ook veel naar buiten. Nu er geen gymles op school is, worden er allerlei verschillende oefeningen bedacht om toch in beweging te blijven.

Hoe dat eruit ziet? Het buiten gymmen en thuiswerken zie je in de video hierboven.

Bekijk ook