'Ga niet naar het strand, de natuur of met de trein vandaag!'

'Ga niet naar het strand, de natuur in of met de trein!'

Iedereen in Nederland kreeg vanmorgen een NL-alert op zijn telefoon. Dat is een soort waarschuwingsbericht via sms. In het bericht staat dat iedereen écht 1,5 meter afstand moet houden. Dat is nodig om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

Als je te dicht bij andere mensen bent, kun je het virus overdragen. Op die manier kunnen mensen ongemerkt besmet raken met het virus en ziek worden. Vind jij het lastig om afstand te houden?

Het is moeilijk om 1,5 meter afstand te houden.

19.390 stemmen

Deze stelling is gesloten

77% 15.040 stemmen

22% 4.350 stemmen

Een natuurorganisatie zegt op Twitter dat iedereen naar huis moet gaan of thuis moet blijven. Het is in natuurgebieden veel te druk en dat is onveilig.

Natuurmonumenten

@Natuurmonument

NOODOPROEP: onze natuurgebieden worden overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig: GA NIET DE NATUUR IN VANDAAG! #SocialDistance #corona

22 maart 202011:14

Vanmorgen zeiden burgemeesters van kustplaatsen al dat mensen niet moeten komen. Gisteren was het op veel stranden erg druk.

Ook op andere plekken, zoals bossen en parken hielden mensen niet genoeg afstand. Veel politici hebben op social media gezegd dat ze boos zijn dat mensen hier niet naar luisteren.

Klaas Dijkhoff

@dijkhoff

Blijf in je eigen bubbel! Aan al die mensen bij elkaar op de markt, in het park en op ‘schijt aan corona’ huisfeestjes: Doe. Effe. Normaal! Ook de helden in de zorg vragen van ons maar 1 ding: blijf thuis als het kan en als je de hort op moet: houd afstand! https://t.co/NM9pexxMM0

Afbeelding bij tweet

21 maart 202019:24

Ook in sommige treinen was het druk gisteren, omdat mensen er op uit gingen. De baas van de Nederlandse Spoorwegen is het daar niet mee eens. Hij zegt dat mensen niet met de trein moeten reizen als dat niet per se nodig is. De treinen die nog rijden zijn alleen bedoeld om mensen naar hun werk te brengen.