Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Japan denkt aan uitstel van Olympische Spelen

De premier van Japan heeft voor het eerst gezegd dat de Olympische Spelen van komende zomer misschien wel worden uitgesteld.

Door de corona-crisis gaan veel grote evenementen en sportwedstrijden niet door. Over de Olympische Spelen in Tokio is nog geen besluit genomen.

Canada gaat niet

Steeds meer landen willen dat het internationale sportevenement wordt uitgesteld. Zo zeggen Australië en Canada dat ze nu geen sporters naar Japan gaan sturen. Ze stellen voor om de Olympische Spelen een jaar uit te stellen.

Ook Nederlandse sportorganisaties maken zich zorgen. Zij vinden dat de Spelen alleen door kunnen gaan als het corona-virus helemaal onder controle is.

Beslissing

De Olympische Spelen staan gepland van 24 juli tot 9 augustus. Over vier maanden zouden ze dus eigenlijk moeten beginnen.

De organisatie van de Olympische Spelen zegt er nog een keer goed naar te gaan kijken. Zij willen ergens in de komende vier weken met een beslissing te komen.

Bekijk ook