Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anik vlogt in Spanje over niet meer buitenspelen

In sommige landen gelden veel strengere regels dan in Nederland om het corona-virus te bestrijden. In Spanje bijvoorbeeld: daar mogen kinderen niet meer buitenspelen.

Anik van 8 weet daar alles van. Zij woont in de Spaanse stad Granada.

We mogen niet meer op straat, we mogen niet naar het park, niet meer spelen met vriendjes. En dat is de schuld van het corona-virus.

Anik

Anik maakt vlogs om te laten zien hoe het er bij haar thuis aan toe gaat. Ze blijven nu met het hele gezin binnen en doen veel spelletjes.

Na Italië is Spanje het land met de grootste problemen door het corona-virus. Tienduizenden mensen raakten al besmet. Inmiddels zijn in Spanje meer dan tweeduizend mensen overleden aan het virus.

Om het virus te stoppen, besloot de Spaanse regering hele strenge regels in te voeren. Wie zonder goede reden op straat is, kan een boete krijgen van de politie. Je mag alleen nog maar naar buiten voor boodschappen of om naar werk te gaan.