Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eindexamens op de middelbare school gaan niet door

Aan het eind van de middelbare school maak je voor elk vak een belangrijke toets: de eindexamens. Die gaan dit jaar niet door vanwege het corona-virus. Bij de eindexamens moeten veel leerlingen in één ruimte zitten, en dat kan niet door de nieuwe maatregelen.

Tijdens de eindexamens maakt iedere middelbare scholier op hetzelfde moment dezelfde toets. Bij ieder vak hoort een andere toets.

De cijfers van die eindexamens bepalen voor de helft of je je diploma krijgt. De andere helft wordt bepaald door de toetsen die de afgelopen jaren op school zijn gemaakt.

Scholen moeten dit jaar zelf bepalen of iemand zijn diploma krijgt. Dat doen ze door te kijken naar de cijfers die leerlingen op eerdere toetsen hebben gehaald.

Een diploma van de middelbare school heb je nodig om een opleiding te doen. In zo'n opleiding leer je voor een beroep, bijvoorbeeld voor kok of verpleegkundige.