Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Scholen heel waarschijnlijk ook na 6 april nog dicht

Heel waarschijnlijk blijven alle scholen ook na 6 april nog dicht. Minister Slob, die over het onderwijs gaat, heeft gezegd dat hij wil wachten op een groot onderzoek. In dat onderzoek wordt gekeken hoe besmettelijk kinderen precies zijn.

Als het onderzoek pas na 6 april klaar is, dan zullen de scholen ook langer dicht blijven.

minister Arie Slob

De minister wil besluiten of de scholen open kunnen als het onderzoek klaar is. Maar het onderzoek is gisteren pas begonnen, en het zou nog 6 weken kunnen duren voordat het af is. Als het echt 6 weken duurt, zou dat betekenen dat de scholen niet voor mei weer open gaan.

Niet bekend

Volgens de minister is het nog niet zeker of het zo lang gaat duren. Hij hoopt daar zo snel mogelijk meer over te kunnen vertellen.

In het onderzoek worden 100 gezinnen die besmet zijn met het corona-virus in de gaten gehouden. Ze worden vaak gecontroleerd en alle klachten worden een maand lang bijgehouden. Daardoor hopen de onderzoekers te ontdekken hoe besmettelijk kinderen precies zijn en of zij het virus ook kunnen verspreiden.

3763
Wat vind jij ervan dat de scholen waarschijnlijk langer dan 6 april dicht blijven?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken