Ringstaart-maki geboren in dierentuin in Rotterdam

Babynieuws uit dierentuin Diergaarde Blijdorp! Daar is ringstaartmaki Ketaka voor het eerst moeder geworden. Volgens de dierverzorgers gaat het erg goed.

In de video zie je hoe de baby-maki vertroeteld wordt door moeder Ketaka:

Ringstaartmaki geboren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Het is niet de eerste keer dat er een ringstaart-maki wordt geboren. Een jaar geleden gebeurde dat ook al. En waarschijnlijk blijft het hier niet bij. De dierverzorgers verwachten dat er binnenkort nog meer jongen geboren worden.

Wie de pasgeboren maki wil zien, moet nog geduld hebben. Net zoals andere dierentuinen in Nederland is Diergaarde Blijdorp gesloten vanwege het corona-virus.

diergaardeblijdorp
Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo
Ringstaartmaki Ketaka is voor het eerst moeder geworden. Ketaka doet het goed en is erg zorgzaam zoals je kunt zien in dit filmpje. De vader wordt Leo genoemd en is de enige volwassen man in de groep. Hij kwam in juli vanuit Amersfoort naar het verblijf in het Oceanium. Er zijn meerdere paringen gezien, dus wie weet worden er binnenkort nog meer jongen geboren... Het makiverblijf is financieel mogelijk gemaakt door de #VriendenvanBlijdorp. Wist je dat Blijdorp het natuurbehoudsproject 'Madagasikara Voakajy' steunt op Madagaskar om zo de unieke dieren (zoals ringstaartmaki's) en planten op het eiland te behouden? Snuffel eens in het dierendossier op onze website. #linkinbio #ondertusseninblijdorp #ringstaartmaki #maki #oceanium #madagaskar #bijzondereontmoeting #natuur #natuurbehoud #diergaardeblijdorp #blijdorp #rotterdamzoo #rotterdam #blijdorpzoo #dierentuin #dierentuinblijdorp #dierentuinrotterdam

Maki's dragen de baby 4,5 maand in hun buik. Na de geboorte houdt het jong zich eerst nog vast aan de buik van de moeder. Na een week of twee verhuist het naar de rug totdat het op eigen benen kan staan. Na ongeveer 6 maanden is een maki volwassen.

Bekijk ook