Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen in het buitenland: 'Ik ga bijna nooit meer naar buiten'

De maatregelen tegen het corona-virus zijn in elk land verschillend. Hier in Nederland mogen kinderen bijvoorbeeld nog wel naar buiten, maar hoe zit het bij kinderen in andere landen?

België

In ons buurland zijn de regels iets strenger. Alle scholen en bijna alle winkels zijn gesloten. Alleen de supermarkten gaan nog open. Kinderen mogen niet met elkaar afspreken. Ze mogen nog wel in hun eentje naar buiten om bijvoorbeeld te fietsen of wandelen.

Ik snap het wel. En ik vind het fijn dat er strenge maatregelen zijn, zodat het niet een groter probleem wordt.

Amber

In Spanje zijn de problemen een stuk groter dan in de meeste landen. Daarom is ook hier alles gesloten, behalve de supermarkten. Mensen mogen ook echt alleen naar buiten om boodschappen te doen. Om dat te controleren wordt het zelfs het leger ingezet, vertelt Ramón.

Hier mag eigenlijk niks, dus ik ga bijna nooit meer naar buiten.

Ramón.

In Libanon, een land in het Midden-Oosten, zijn de regels net zo streng Hier is alles gesloten, zelfs het vliegveld. Ook hier is afspreken met andere mensen verboden. Hazel, Alexander en Emma wonen in Libanon en proberen er het beste van te maken.

We spelen heel veel Risk en Monopoly. En we spelen met onze hond en onze cavia.

De kinderen in Libanon

In de video hierboven hoor je de kinderen uit België, Spanje en Libanon. Ook vertellen Isaac uit de Verenigde Staten en Naja uit Denemarken hoe het bij hun is. Daar zijn de regels minder streng.