Verzorger filmt hoe grizzlybeer wakker wordt na winterslaap

De verzorger van grizzlybeer Boo heeft een uniek filmpje gemaakt. Ze filmde hoe de beer wakker wordt na zijn winterslaap. Precies wanneer hij omhoog kruipt uit de sneeuw.

grizzlygirl84
Kicking Horse Mountain Resort
Had this on my story but this moment needs to be on my IG forever ❤️ 🐻 ❤️ 🐻 ❤️ #boothebear #grizzlybear #awake #missedhimsomuch❤️ #springhassprung2020 #hibernationover #bears🐻 #bearsofinstagram❤️❤️❤️ #boogrizzly #followhim @boogrizzly #abearslife #beautifullife #heismine #iamhis #myworld #myheart This video is Exclusively managed by ViralSnare: For licensing inquiries / permission to use: Email ~ licensing(at)viralsnare(dot)com

De verzorger zegt in het filmpje dat ze al jaren probeert om dit moment te filmen. Maar omdat een grizzlybeer op elk moment wakker kan worden uit zijn winterslaap, was dat nog niet gelukt.

Boo raakte zijn moeder kwijt toen hij net geboren was. Daarom zit hij in een opvangcentrum in Canada.

Bruine beren, waar ook de grizzlybeer bij hoort, houden een winterslaap. In de winter trekken ze zich terug in een hol, zodat ze minder energie gebruiken. Dat doen ze omdat het in de winter lastiger is om eten te vinden.

De winterslaap kan wel zeven maanden duren. De beren kunnen tussendoor even wakker worden. Wanneer het warmer is, komt de beer weer naar buiten en gaat hij weer op pad om eten te zoeken.