Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Winkel in tweeën gesplitst vanwege corona

Stel je voor dat het ene deel van een winkel wel open is en het andere deel is afgesloten met een rood lint. Je kan wel nieuwe T-shirts kopen, maar je kan niet bij de onderbroeken. Deze gekke situatie is er nu echt in het dorp Baarle-Nassau. Hoe zit dat?

Baarle-Nassau is een dorp op de grens van Nederland en België. Veel straten zijn aan de ene kant Nederlands en aan de andere Belgisch. Soms loopt de landsgrens dwars door een woning heen.

Dat zorgt nu met het corona-virus voor problemen, want beide landen hebben verschillende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In België zijn bijna alle winkels dicht en in Nederland niet.

De Zeeman in Baarle-Nassau ligt ook op de grens en daarom is een deel van de winkel wel open en een ander deel niet. Dat zorgt ervoor dat klanten wel bij de mannenafdeling kunnen shoppen, maar bijvoorbeeld niet bij de vrouwenkleding.

Het is raar, waarom zou je een winkel in tweeën splitsen?

Gijs

De burgemeester heeft de Nederlandse winkels opgeroepen om ook de deuren te sluiten om verwarring te voorkomen. Een aantal winkels heeft dat al gedaan, maar het blijft zoeken naar een situatie waarin iedereen tevreden is.

Youssef ging naar Baarle-Nassau om te zien hoe het daar gaat. In de video zie je er meer over.

Bekijk ook