Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen toeristen meer in Giethoorn: 'Best wel ongezellig'

Ook in Giethoorn zijn de gevolgen van het corona-virus te merken. In deze tijd van het jaar is het normaal gesproken ontzettend druk. Nu zijn er bijna geen bootjes en toeristen te bekennen.

Een jaar geleden spraken we Jesse en Wende die middenin de drukte wonen. Nu is het super rustig, dus Joris was benieuwd wat ze daarvan vinden.

In het zuiden van het dorp komen vaak de toeristen en als je daar nu komt zie je bijna niemand.

Jesse

Het dorpje Giethoorn is een bekende toeristische plek in Nederland. Veel toeristen vinden het leuk om het dorp te bekijken en er met een bootje rond te varen. Het dorp wordt soms ook wel 'het Venetië van Nederland' genoemd.

Jesse vindt het best jammer dat het zo rustig is. En het zorgt ook voor geldproblemen. Veel inwoners van het dorp verdienen geld aan de toeristen. Bijvoorbeeld restaurant-eigenaars of mensen die bootjes verhuren. Dat gaat nu allemaal niet door.

Jesse hoopt daarom dat de corona-crisis snel weer voorbij is en dat het in Giethoorn weer net zo gezellig wordt als vroeger.

Drukte

Vorig jaar gingen we ook langs bij Jesse en Wende. Toen was het juist ontzettend druk:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.