Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Topsporters vermaken hun fans door te gamen

Nu wedstrijden in volle stadions niet doorgaan, moeten ook topsporters thuis kijken hoe ze zich kunnen vermaken. Daar hebben een paar sporters iets op gevonden. Ze spelen online spellen en fans kunnen het live volgen via YouTube of Twitch.

De sporters doen het niet alleen voor de lol, maar ook zodat mensen binnen blijven. Zo racet Formule 1-coureur Max Verstappen online tegen andere coureurs.

En hij is niet de enige die het opneemt tegen zijn collega's. Ook een aantal motorcoureurs begonnen een digitaal race-toernooi. Naar de race keken bijna een half miljoen mensen!

Fortnite

De voetballers Dele Alli en Kevin de Bruyne spelen allebei voor Engelse clubs en zijn normaal gesproken concurrenten van elkaar. Nu spelen ze samen online Fortnite en zamelen ze geld in voor het goede doel.

Offline

Maar ook offline blijven topsporters in vorm. Bijvoorbeeld door te zwemmen in een opblaasbaar zwembad of te turnen in de woonkamer. Ook een scheidsrechter uit Tanzania staat nog steeds klaar met zijn fluitje, maar dan in zijn huis:

#TotalCAFCL
@CAF_Online
— Hey #COVID19, you have been caught offside 🏁😎 — Staying home just like this Tanzanian referee is your air-tight tactic to keeping a clean sheet against #Corona 😉 #StayHome 🏠
8 maanden geleden

Bekijk ook