Niet alle kinderen kunnen thuis met school bezig

Niet alle kinderen kunnen thuis met school verder

Bijna alle kinderen in Nederland zijn al een paar weken thuis hard aan het werk. Ze maken hun opdrachten, kijken filmpjes van de leraar en videobellen met de hele klas.

Maar dat gaat niet overal zo. Er zijn ook kinderen bij wie het allemaal nog niet is gelukt. Die hebben bijvoorbeeld wel hun lespakket opgehaald op school, maar er thuis nog niks mee kunnen doen.

Geen laptop of internet

Sommige kinderen hebben geen eigen laptop of telefoon. Ook heeft niet iedereen goed internet. Verder zijn er leerlingen met ouders die geen Nederlands spreken. Dat maakt het allemaal lastig om thuis te leren en contact te hebben met je school.

Bij basisschool De Springbok in Den Haag maken ze zich er zorgen om. Juf Nina Sulaiman van groep 8 heeft veel moeite om haar leerlingen opdrachten te geven en te helpen. In de video hierboven vertelt ze hoe dat zit.

Beter naar school

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer neemt het voor deze kinderen op. Zij vindt dat ze meer hulp moeten krijgen. Ze stelt voor om kinderen die hun schoolwerk niet thuis kunnen maken, weer naar school te laten gaan.