JINT play school blijft dicht

Scholen blijven langer dicht: tenminste tot na de meivakantie

De scholen blijven dicht tot na de meivakantie, dus in ieder geval tot en met 3 mei. Dat heeft premier Rutte bekend gemaakt in een persconferentie. Eigenlijk zouden de scholen maandag weer opengaan, maar dat is dus verlengd.

Het kan zijn dat er nog een verlenging komt. Dat wordt rond 21 april besloten.

Ziekenhuizen

Volgens de regering is de verlenging nodig om ervoor te zorgen dat het minder druk wordt in ziekenhuizen. Als er veel mensen tegelijk ziek zijn, zijn daar namelijk niet genoeg bedden. Door de maatregelen worden minder mensen tegelijk ziek.

Er is ook nog een onderzoek bezig naar hoe kinderen het virus verspreiden. Pas als dat klaar is wil de regering scholen misschien weer opendoen. Wat vind jij ervan dat de scholen dicht blijven? Reageer op onze stelling!

Het is balen dat de scholen langer dicht blijven.

25.517 stemmen

Deze stelling is gesloten

78% 20.035 stemmen

21% 5.482 stemmen

Sommige scholen hebben twee weken meivakantie, en gaan pas 10 mei open. Die scholen kunnen zelf beslissen of ze die week vakantie door laten gaan. Ze kunnen ook kiezen om toch 3 mei al weer te beginnen.

28 april

Premier Rutte noemde ook een andere datum: 28 april. Tot die dag gelden regels voor andere plekken, zoals restaurants, café's, kappers en sportscholen.

Alle bestaande regels, bijvoorbeeld over afstand houden, blijven ook gelden.