Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fedde en Linne naar finale Jeugdjournaal Wedstrijd

Deze week maken we iedere dag twee finalisten van de Jeugdjournaal Wedstrijd 2020 bekend. Fedde en Linne zijn de eerste finalisten. Ze werden gekozen uit honderden inzendingen.

Fedde

Fedde is 11 jaar en komt uit Sint- Michielsgestel. Zijn favoriete serie is Gumball, hij gebruikt het liefst de tranen van het lachen-emoji en zou best eens een dagje willen ruilen met zijn opa.

We kregen bijna 400 filmpjes van kinderen voor de Jeugdjournaal Wedstrijd! De bedoeling was om een filmpje te maken over een onderwerp dat jij interessant vindt. De jury heeft 10 finalisten gekozen, en die worden deze week bekend gemaakt. Op deze pagina kan je alle inzendingen bekijken.

Fedde maakte een filmpje over 'Oranje Jet', een vrouw in de buurt die alles (ook in haar huis!) oranje heeft:

Het filmpje van Fedde

Linne is 10 jaar en komt uit Veenendaal. Haar lievelings-emoji is een gezichtje met hartjes als ogen en haar favoriete YouTuber is Bibi. Als ze een dagje mocht ruilen met iemand, dan zou dat ook met Bibi zijn. Of met presentator Joris van het Jeugdjournaal!

Linne maakte een filmpje op de boerderij van haar vriendin over de boerenprotesten van een tijdje geleden:

Het filmpje van Linne

De finale is 19 april. De winnaar van de Jeugdjournaal Wedstrijd mag een dag als verslaggever op pad met een cameraploeg van het Jeugdjournaal. Morgen maken we weer twee finalisten bekend.