Ayoub en Emma zijn derde en vierde finalist van de Jeugdjournaal Wedstrijd

Deze week maken we iedere dag twee finalisten van de Jeugdjournaal Wedstrijd 2020 bekend. Gisteren waren dat Fedde en Linne. Vandaag komen daar Ayoub en Emma bij.

Ayoub

Ayoub is 11 en komt uit Amsterdam. Hij doet aan voetbal en turnen en wil later veel over de wereld gaan reizen. Zijn lievelings-emoji is die met één oog dicht die zijn tong uitsteekt. Hij zou wel een dagje willen ruilen met Youssef van het Jeugdjournaal.

We kregen bijna 400 filmpjes van kinderen voor de Jeugdjournaal Wedstrijd! De bedoeling was om een filmpje te maken over een onderwerp dat jij interessant vindt. De jury heeft 10 finalisten gekozen, en die worden deze week bekend gemaakt. Op deze pagina kan je alle inzendingen bekijken.

Ayoub heeft het zusje geïnterviewd van iemand die een vitaal beroep heeft:

Het filmpje van Ayoub

Emma is ook 11 en komt uit het Noord Hollandse Bovenkarspel. Ze wil wel een dag YouTuber Dylan Haegens zijn. Haar lievelings-app is TikTok en ze wil later graag presentatrice worden of in de zorg gaan werken. Ze doet ook aan tennis, turnen, pianospelen en zingen. De lachen van het huilen-emoji gebruikt ze het meest.

De video van Emma gaat over een superoude molen in haar dorp die met Oud & Nieuw is afgebrand:

Het filmpje van Emma

De finale is op 19 april. De winnaar van de Jeugdjournaal Wedstrijd mag een dag als verslaggever op pad met een cameraploeg van het Jeugdjournaal. Morgen maken we weer twee finalisten bekend.

Bekijk ook