Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sacha's broer Niels kan niet naar de dagbesteding

Door de maatregelen tegen corona zijn mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking hun dagelijkse ritme kwijt. Voor mensen met een beperking is het belangrijk dat ze elke dag hetzelfde doen, zodat ze niet in de war raken. Maar dat is nu niet mogelijk.

In Nederland zijn er meer dan 200.000 mensen met een beperking waarbij het ritme is veranderd. Normaal gesproken gaan ze iedere dag naar de dagbesteding. Daar doen ze met elkaar leuke dingen, zoals knutselen en tuinieren. Maar door het virus is de dagbesteding overal gesloten.

Een van hen is de 17-jarige Niels. Ook hij zit thuis op dit moment. Niels snapt niet waarom hij thuis zit en daarom is hij soms boos of verdrietig.

Zijn zusje Sacha van 14 merkt dat hij het soms moeilijk heeft.

Hij vindt het heel jammer dat hij nu niemand meer kan zien. En dat hij thuis moet zitten.

Sacha

Daarom probeert ze hem te helpen en leuke dingen met hem te doen. Normaal ziet ze hem alleen 's ochtends voor hij naar de dagbesteding gaat en 's avonds als hij weer thuiskomt. Nu kan ze na haar schoolwerk met hem gaan wandelen of gewoon naar buiten.

Voor Sacha is het lastig omdat veel aandacht naar hem gaat. Maar ze vindt het ook gezellig dat haar broer nu meer thuis is.