Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Moet je straks op school 1,5 meter afstand houden?

Veel mensen vragen zich af wanneer de scholen weer opengaan. De regering maakt dat volgende week bekend. De scholen zijn in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten.

Als de Nederlandse scholen weer open kunnen, moeten kinderen daar misschien ook 1,5 meter afstand houden. Als een leerling op school dan toch besmet is met het virus, is de kans kleiner dat die andere kinderen besmet.

Ook in andere Europese landen zijn de scholen gesloten. Landen mogen zelf beslissen wanneer ze het veilig genoeg vinden om de scholen weer open te doen. In Denemarken zijn de scholen voor kinderen tot en met 11 jaar vanaf morgen weer open. In Noorwegen gebeurt dat volgende week. In Italië en Spanje blijven de scholen voorlopig dicht.

Deskundigen zeggen dat het heel lastig is om op scholen 1,5 meter afstand te houden. Vooral voor kleine kinderen is dat eigenlijk onmogelijk zeggen ze. Hoe denk jij daarover? Reageer op onze stelling!

2290
Op school kun je prima 1,5 meter afstand houden.
Eens19.9%
Oneens80.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken