Oude man haalt miljoenen op met zijn looprek

Oude man haalt miljoenen op met zijn looprek

De Brit Tom Moore wilde voor zijn 100ste verjaardag iets speciaals doen: geld ophalen voor de mensen in de zorg die corona-patiënten helpen. En dat is gelukt. Hij haalde meer dan 7 miljoen euro op!

Hij zamelde het geld in door 100 keer heen en weer te lopen door zijn tuin. Hij hoopte 1100 euro op te halen, maar het werd dus veel meer. Meer dan 300.000 mensen hebben al gedoneerd en er komt nog steeds geld bij.

Looprek

De Brit loopt met een looprek, omdat hij zijn heup gebroken had en nu aan het herstellen is van de operatie. Toen hij zelf in het ziekenhuis lag, was hij ook heel erg blij met de zorg.

De artsen waren altijd zo goed, zo opgewekt en vriendelijk.
Tom Moore

Daarom wilde Moore al het zorgpersoneel in het zonnetje zetten.

Hij begon vorige week maandag met lopen en zou morgen eigenlijk klaar zijn met de 100 rondjes van in totaal 2,5 kilometer. Maar omdat mensen geld blijven doneren, heeft hij besloten door te gaan met de actie.

Het geld dat hij ophaalt zal onder andere gebruikt worden voor apparatuur om patiënten te laten videobellen met familie en vrienden. En voor cadeautjes voor al het zorgpersoneel in Groot-Brittannië.

Verjaardagskaarten

De 100ste verjaardag van Tom Moore is op 30 april. En dat is ook onder kinderen niet onopgemerkt gebleven. Vanuit het hele land sturen ze hem verjaardagskaarten. De 8-jarige Reegan kwam met het idee #maakeenkaartvoortom op social media:

Reegan Davies

@DaviesReegan

We want to give back to this Legend TOM @captaintommoore who has raised over One Million pound for our @NHSMillion - we are kindly asking all kids across the UK to make him a Virtual Birthday card to say thanks - here are the instructions #makeacardfortom Please all share #NHS https://t.co/f8Ck8LQZwq

Afbeelding bij tweet
Afspelen

14 april 202014:32