Memphis Depay maakt nieuwe video met lijger en krijgt weer kritiek

Dierenorganisaties zijn voor de tweede keer deze maand boos op voetballer Memphis Depay. Eerst plaatste hij foto's met een lijger op zijn Instagram en nu is het dier te zien in zijn nieuwe muziekvideo.

Hier zie je de hele clip:

Memphis Depay - Dubai Freestyle

Drie organisaties die opkomen voor de rechten van dieren zijn kwaad. Ze vinden dat sporters moeten stoppen met het gebruiken van wilde dieren voor hun eigen vermaak.

Wat is een lijger?

Een lijger is een soort mix tussen een leeuw en een tijger. Het dier is door mensen gefokt en komt niet in het wild voor.

Door het fokken zijn het vrij zwakke dieren. Ze worden makkelijk ziek. Volgens dierenorganisaties loopt het vaak verkeerd af met lijgers.

Memphis Depay is het niet eens met alle kritiek. Volgens hem kan het geen kwaad om met een lijger om te gaan. Hij zegt ook dat hij een dierenliefhebber is.

Wat vinden jullie: mag je best een foto of video maken met een wild dier of kan dat echt niet?

904
Wilde dieren moet je met rust laten.
Eens87.2%
Oneens12.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Toen Depay drie weken geleden kritiek kreeg op de foto's op zijn Instagram, hebben we de video hieronder gemaakt. In die video legt Depay zijn mening uit en beantwoordt een dierendeskundige verschillende vragen over lijgers en wilde dieren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook