Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

7 bedrijven werken aan app tegen corona

Er zijn verschillende bedrijven bezig met het maken van een app die de verspreiding van het corona-virus moet tegengaan. Zeven bedrijven presenteerden vandaag hun idee voor zo'n app.

De apps houden bij waar mensen zijn en met wie ze contact hebben gehad. Dat kan automatisch via je GPS-locatie en Bluetooth. Je kan het vergelijken met hoe Snapchat kan zien waar jij bent en waar je vrienden zijn, als je daar toestemming voor geeft.

Als blijkt dat iemand die dicht in jouw buurt was corona heeft, dan kan de app je waarschuwen met een alarm. Dan weet je dat je misschien ook besmet bent geraakt.

Niet iedereen is enthousiast over het idee. Er zijn ook mensen die het geen fijn idee vinden als de overheid in de gaten houdt bij wie ze in de buurt zijn. Dat willen ze liever privé houden.

De regering gaat luisteren naar experts die veel verstand hebben van apps en privacy. Volgende week nemen ze een besluit over het gebruik van apps tegen corona.

De presentatie van de verschillende ideeën voor een corona-app op YouTube

Bekijk ook