Basisscholen gaan vanaf 11 mei weer open

Basisscholen gaan vanaf 11 mei weer open

De basisscholen mogen binnenkort weer open. Dat heeft premier Rutte gezegd tijdens een persconferentie. Vanaf maandag 11 mei kan je naar school.

Het zal op school wel iets anders gaan dan je gewend bent. Om te zorgen dat het niet te druk wordt, gaan kinderen de helft van de tijd naar school. Scholen moeten zelf beslissen hoe ze dat gaan invullen.

Middelbare scholieren moeten nog even wachten. Als alles goed gaat op de basisscholen mogen zij op 1 juni weer beginnen.

Sporten

Kinderen kunnen ook meer gaan sporten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen buiten sporten bij hun sportclub en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogen ook weer buiten sporten, maar zij moeten wel 1,5 meter afstand houden.

Stelling

Kinderen krijgen dus meer vrijheid. Voor volwassenen geldt nog steeds dat ze zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Wat vind jij, is het goed dat de regering kinderen meer vrijheid geeft? Reageer op onze stelling!

Het is goed dat de regering kinderen meer vrijheid geeft.

23.727 stemmen

Deze stelling is gesloten

87% 20.751 stemmen

12% 2.976 stemmen

Sommige dingen veranderen ook helemaal niet. De premier wil nog steeds dat mensen anderhalve meter afstand houden. Ook is het beter om zo veel mogelijk binnen te blijven en blijven cafés en restaurants tot zeker 20 mei dicht.