Clubs en kinderen zijn blij dat ze weer mogen sporten

Clubs en kinderen zijn blij dat ze weer mogen sporten

Vanaf woensdag 29 april mogen sportclubs weer open voor kinderen. Voor de clubs is het nu belangrijk dat ze gaan bedenken hoe ze zich aan de corona-maatregelen kunnen houden.

Veel kinderen zijn vooral blij dat ze het veld op mogen. De meisjes van voetbalclub ARC in Alphen aan den Rijn gingen vandaag stiekem al even sporten.

Heel fijn! Want je bent natuurlijk heel lang niet meer op het veld geweest en na heel veel weken mag je er weer staan.
Isis

Alleen trainingen van buitensporten gaan weer beginnen. Binnensporten en wedstrijden gaan nog niet van start. Wedstrijden gaan nog niet door omdat teams dan veel moeten reizen en sneller in contact komen met andere mensen.

Regels

Ook mogen ouders niet meer komen kijken bij de trainingen. Na het trainen mag je niet douchen op de club. Dit moet je thuis doen. Nog even gezellig praten in de kantine zit er dus ook niet meer in.

Sportclubs zoeken op dit moment uit hoe ze weer open kunnen.

De zorgen zijn toch hoe je alles veilig kunt houden, zowel voor de ouders als voor de spelers, maar ook voor de trainers.
Inge Kranenburg van voetbalvereniging ARC

Voor kinderen tot 12 jaar gelden andere regels dan voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Tot en met 12 jaar hoef je geen 1,5 meter afstand houden. Maar ben je tussen de 12 en 18 jaar, dan moet dat wel. Dat is natuurlijk lastig in een team waar je verschillende leeftijden hebt, maar ook die moeten zich aan de regels houden.