Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Actiegroep: 'Nederland moet deze kinderen opvangen'

Een grote groep artsen, burgemeesters en hulporganisaties wil dat Nederland een groep gevluchte kinderen opvangt. Het gaat om zo'n 500 kinderen die nu zonder ouders vast zitten in het Griekse opvangkamp Moria. In tientallen gemeenten waren er protestacties.

Volgens hulporganisatie SOS Moria is het belangrijk dat de kinderen snel weg kunnen, omdat het in de kampen erg vies en onveilig is. Ook zijn de organisaties bang dat het corona-virus uitbreekt in de kampen.

Duitsland en 11 andere landen hebben in februari beloofd dat ze vluchtelingenkinderen willen helpen. Sommige kinderen zijn al aangekomen in die landen.

De Nederlandse regering wil geen kinderen opvangen en daar zijn de demonstranten boos over. Ze vinden dat Nederland ook moet helpen, omdat het een groot probleem is waar heel Europa mee te maken heeft.

Sommige Nederlandse gemeenten hebben al gezegd dat ze plek hebben voor de kinderen. Maar of er ook kinderen gaan komen, is nog niet duidelijk.

Vorig jaar nam verslaggever Malou een kijkje in vluchtelingenkamp Moria. Er wonen te veel mensen en de omstandigheden zijn slecht. Dat is in het afgelopen jaar niet echt veranderd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook