Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Spanje mogen kinderen eindelijk weer naar buiten

Veel kinderen in Spanje konden vandaag hun geluk niet op. Na 6 weken binnen zitten, mogen ze eindelijk weer naar buiten. De regel geldt alleen voor kinderen die jonger zijn dan 14 jaar. En spelen is er niet bij: alleen een korte wandeling is toegestaan.

Spanje is hard getroffen door het corona-virus. Daarom heeft de regering hele strenge maatregelen ingevoerd. Veel strenger dan in Nederland. Niemand mocht de deur uit, tenzij je toestemming had van de regering.

Maximaal één uur naar buiten

Vandaag was het eindelijk iets soepeler en mochten kinderen weer naar buiten. Toch zijn de regels nog steeds streng. Kinderen mogen maar een uurtje buiten zijn en mogen niet met andere kinderen spelen. Ook mogen ze alleen naar buiten met hun vader of moeder erbij.

Anik woont in Spanje en vindt het jammer dat ze maar zo kort naar buiten mag.

Een uurtje vind ik maar weinig. Ik had liever drie uur en dat is al weinig. Maar dit is tenminste iets.

Anik woont in Granada, in Zuid-Spanje

Iedereen hoopt dat de regels nog minder streng worden en dat de scholen ook weer opengaan. Op dit moment heeft de Spaanse regering daar nog niets over gezegd.

Ik verheug me erop om m'n vrienden weer te zien. Ik ga dan keihard gillen en ik ga ze allemaal knuffelen!

Eefje woont in de Spaanse hoofdstad Madrid

Bekijk ook